BHV voor team woongroep De Toekomst: 1 juni 2021

Dinsdag 1 juni 2021 was er voor het team dat werkzaam is op de woongroep weer een BHV oefening met oa uitleg van de BMI ( Brandmeldinstallatie). Tevens werd de toets voor het Nikta Certificaat Bedrijfshulpverlener gemaakt. Vooraf aan deze ochtend heeft iedereen en e-learning gevolgd en daarna via dit leerplein een toets moeten doen. Iedereen had voldoende punten gehaald om op 1 juni mee te mogen doen aan de Niktatoets en de praktijk. Ook voor de toets en de praktijk zijn alle aanwezige teamleden geslaagd!

De praktijk was deze keer vanwege corona anders als anders. Vanwege de 1,5 meter afstand was het niet mogelijk om bij elkaar verbandjes aanleggen, te oefenen met de Rautekgreep, stabiele zijligging en verslikking. Maar oefenen door middel van voorbeelden van pleisters en verband op papier! Reanimatie en aansluiten van AED alleen door 1 persoon en alleen bij een volwassen pop. Gelukkig kon het blussen wat een onderdeel is van de praktijk wel doorgaan. Buiten kon de brand geblust worden en de vlam in de pan oplost worden.
Dit alles onder begeleiding van Erik Meenken van  SecuCare, die al jaren de BHV voor de woongroep verzorgd..
https://www.secucare-bhv.nl/diensten/opleidingen/in-company+opleiding+bhv